Nie ma cuy’a we wsi – czyli 3 tygodnie w Peru w czasach zarazy.
Ola (https://www.facebook.com/aleregulska) i Piotrek (https://www.facebook.com/kolasapiotr) spędzili 3 październikowe tygodnie wraz z ekipą w Peru.
Odwiedzili wszystkie strefy klimatyczne tego kraju: tropiki Amazonii, niegościnne wysokie Andy oraz nadbrzeżne pustynie, czyli Selva, Sierra i Costa.
Jak wygląda ten kraj w dobie pandemii?
Jak wygląda rozbijanie obozu w dżungli, na co trzeba zwracać przygotowując tam swój śpiulkolot i przemierzając ją wraz z rdzennymi jej mieszkańcami?
Jak czuje się człowiek na wysokości ponad 5000 ponad poziomem morza?
Czy wybrzeże może być nieprzyjaznym suchym miejscem a nie rajem, z którym przeważnie się kojarzy?
I w końcu: jak smakuje zupa z glonojada, jak się poluje na tapira, po co Indianie chodzą w gumiakach, czy oni serio jedzą świnki morskie, po co się siada na liściach koki oraz co Transformers mają wspólnego z Machu Picchu?
Na te i więcej pytań uzyskacie odpowiedź, jeśli zjawicie się na tym pokazie.
Serdecznie zapraszamy!
- Dołącz do wydarzenia: https://fb.me/e/21y3h3Rln